Bitcoins ontstaan bij het proces wat in het engels ‘mining’ heet. Mining is in feite het valideren en vastleggen van de betalingen die in het Bitcoin netwerk plaatsvinden.

In het Bitcoin netwerk moeten er betalingen gecontroleerd worden (op authenticiteit en bijoorbeeld voor dubbele uitgaven). En de goedgekeurde betalingen moeten weer vastgelegd worden in de blockhain ( het digitale kasboek dat gedeeld wordt tussen alle gebruikers). Om dit valideren en vastleggen van de transacties mogelijk te maken, kunnen mensen hun computer of gespecialiseerde hardware daarvoor inzetten. Dit kost natuurlijk stroom, dus wat de ontwerper van het Bitcoin protocol heeft gerealiseerd is dat de mensen die hun hardware voor dit doel inzetten beloond worden met bitcoins. Dit is een cruciaal gedeelte van het Bitcoin ecosysteem en ook een van de manieren waarop het netwerk zichzelf kan ondersteunen zonder daarbij een centrale authoriteit te hebben.

ThinkCrypto biedt u verschillende mogelijkheden om zelf aan de slag te kunnen met minen. Van de verkoop van gespecialiseerde mining rigs tot aan tutorials en installatie van de miners. Wij bieden zelfs de mogelijkheid om een gekochte miner bij ons in beheer te plaatsen. Zo zorgen wij dat hij elke dag optimaal draait, jij kan 24/7 statistieken opvragen van jouw miner. Voor het beheer rekenen wij uiteraard een fee, naast het draaiende houden van jouw systeenm zullen wij ook zorgen dat jij het best mogelijk rendement kan behalen door de juiste munten te minen.

Om snel een overzicht te krijgen wat het mogelijk rendement is of waar het break-even point is van een bepaalde mining rig, hebben wij een een handige calculator die up-to-date is met de huidige moeilijkheidsgraad en waarde van de coins. Dit is puur een richtlijn omdat deze calculatie er an uitgaat dat de prijs van een munt over gelange tijd hetzelfde blijft, dit is in de praktijk natuurlijk niet zo.

MINING
CALCULATOR

Bereken hier het rendement op Bitcoin Mining


Difficulty factor
Hash rate
BTC/Block reward
USD/BTC exchange rate
Pool Fees %
Power (Watts)
Power Cost (USD/kWh)
Hardware Costs (USD)