Een tradebot (trading robot) is een computerprogramma dat op basis van algoritmes en indicatoren automatisch effectenorders uitvoert. Deze orders worden op het juiste momentum gekocht en verkocht.

De tradebot maakt gebruik van indicatoren, een indicator is een algemene benaming voor een technische analyse studie, uitgebeeld in een grafiek; een indicator is altijd gebasseerd op een rekenregel.

Oscillatoren vormen de meest belangrijke groep indicatoren. Een oscillator is een indicator die het momentum aangeeft van twee voortschrijdende gemiddelden. Wat een oscillator in feite doet is het herschalen van een prijsgrafiek naar een bepaald interval, dus tussen genormaliseerde grenzen. Een paar bekende oscillators zijn bijvoorbeeld RSI, MACD, momentum en stochastics.

De bot kan niet volledig zelfstandig beslissingen maken. Wij hebben bepaalde templates voor bepaalde marktsituaties. Het inschakelen van de juiste bot bij de juiste markt is een dagelijkse taak.

Wij hebben in de afgelopen jaren heel wat scenario’s meegemaakt met onze tradebot. Dit heeft ons de kans gegegeven om het programma te fine-tunen om zo de beste prestaties in de meeste marktsituaties te behalen.

ThinkCrypto biedt u de kans om te investeren in deze traderobot. Zo kunt u meedelen in de winst, zonder zelf een bot te maken en beheren.

Technische analyse is het bestuderen van historische marktbewegingen om zo de toekomstige marktbewegingen te kunnen voorspellen. Technische analyse bemoeit zich niet met externe factoren die invloed zouden kunnen hebben op de prijs.

Technische analyse wordt veel gebruikt in de beurshandel in een poging om de toekomstige waarde van aandelen en indices op korte termijn te voorspellen. TA’s worden zowel gebruikt door professionele als niet-professionele traders.

Technische analyse kun je opdelen in twee hoofdgroepen; namelijk visuele analyse en kwantitatieve analyse. Bij visuele analyse kijky men naar prijsttrends, en geeft namen aan de patronen die men tegenkomt naargelang de vorm die de tijd-prijs grafiek of ook nog eenvoudigweg de koersgrafiek heeft; Dit kunnen dingen zijn zoals driehoek, hoofd-en-schouders en vlag. Zich baseren op het voorkomen van dit soort patronen probeert men de richting van de markt te voorspellen.

In de kwantitatieve analyse maakt men gebruik van indicatoren. Dat zijn formules die worden losgelaten op de koersgegevens, en waarvan de uitkomsten aan- en verkoopsignalen geven. Als er genoeg koersdata beschikbaar is kan met behulp van een “back-test” de signalen die de indicator geeft testen en zodoende nagaan wat voor resultaat de indicator zou hebben opgeleverd.

Visuele en kwantitatieve analyses vormen de basis voor elke succesvolle tradingstrategie. Wij bij ThinkCrypto zijn ervaren en kundig in het maken van technische analyses en gebruiken deze dan ook volop in het beslissingspatroon van de traderobot, en al onze aankopen in crypto zijn vaak onderbouwd met onze eigen technische analyse.

ThinkCrypto biedt u de mogelijkheid om ook gebruik te maken van deze technische analyses. Zo kunt u aan de hand van onze TA’s snel zien of een prijs relatief hoog (overbought) of juist relatief laag is. Het gebruik van deze TA’s en andere trade-tips zijn alleen mogelijk als je een member bent van onze ThinkCrypto Community.
Speculatief beleggen is het anticiperen op iets wat misschien waar is of misschien gaat gebeuren. Dit kan bijvoorbeeld een gerucht zijn dat een bepaald project een nieuwe partner krijgt of een upgrade van het systeem. Handelen op basis van deze factoren van deze factoren noemen wij speculatief beleggen.

Het voornaamste waarop speculatief wordt belegd is het dagelijks nieuws. Elke dag zijn er talloze sites die verschillende artikelen publiceren. Het filteren en zoeken naar deze informatie kan al snel een dagtaak worden. De effecten van recent nieuws worden doorgaans erg snel in de koers verwerkt. Om succesvol te zijn in speculatief beleggen moet je dus snel kunnen handelen op nieuws.

Natuurlijk kun je speculatief beleggen goed combineren met technische analyses. Het mixen van deze twee bronnen van informatie kan leiden tot hele sterke koop of verkoopsignalen.

In onze Thinkcrypto Community geven wij geregeld trade-tips op basis van deze factoren. Ook is het een centraal punt waar nieuws wordt verzameld zodat u gemakkelijk een overzicht kunt krijgen van het laatste nieuws. Ook is er de kans om vragen te stellen aan andere members van de Thinkcrypto Community. Kom gerust even vrijblijvend kijken op ons Slack kanaal.